Generelle nyheder fra HGC

Nordic Special Golf Cup

Nikolaj Tjellesen Downs syndrom

I dagene 20-22 maj dyster 30 nordiske spillere om pokaler og ære. Der spilles Nordic Special Golf Cup og vores klub Helsingør GC er vært for spillerne fra Sverige, Finland, Norge, Island og Danmark. Det er første gang der afvikles en nordisk turnering for denne målgruppe hvor deltagerne har forskellige grader af udviklingshandicap, hjerneskade, ADHD, autisme o.l. lignende diagnoser.

Initiativet er taget af Parasport Danmark og DGU i fællesskab og HGC har påtaget sig den praktiske afvikling i nært samarbejde med DGU´s udviklingskonsulent på området - Jesper Hviid, som udtaler til golf.dk
" Vi er meget glade for opbakningen fra både sponsorer, de øvrige nordiske deltagere, og ikke mindst Helsingør GC. Vi håber at et af de andre nordiske lande tager udfordringen op så Nordic Special Golf Cup kan leve videre fremover med skiftende arrangører"
Ca. 20  frivillige hjælpere er klar til at løse opgaverne og det økonomiske fundament er sikret ved hjælp af gode lokale sponsorer som er Konventum, Helsingør kommune, Gunnar Svendsen Gulve og Solarfonden.
Der spilles prøverunder lørdag og match søndag og mandag, hvor de første slår ud kl. 7:57 begge dage. A-rækken spiller slagspil over 2 x 18 huller mens de øvrige spiller en stablefordturnering.
Vi håber der blandt medlemmer og greefee-spillere er forståelse for at der kan blive lidt ventetid ude på banen - men vi vil naturligvis gøre alt for at holde spilletempoet oppe.
På billedet ses to af de deltagende spillere - Nikolaj Tjellesen fra HGC og Troels Højbjerre også fra HGC. Nikolaj har Downs Syndrom og spiller i B-rækken med et hcp. på 25,2. Troels fik en alvorlig hjerneskade som 17-årig og spiller i A-rækken med et hcp. på 4,8

Med venlig hilsen/Best regards

Jesper Hviid
Udviklingskonsulent ParaGolf
daendenosv