Foto venligst udlånt af Dansk Golf Union

Olivia Grønborg udtaget til EM i golf 

16-årige Olivia Grønborg fra Helsingør Golf Club er netop blevet udtaget som en af de seks piger op til 18 år, der skal spille om europamesterskabet for pigelandshold i Valencia i Spanien fra d. 9. - 13. juli.

Olivia er en del af det rigtig gode talent-arbejde der foregår i Helsingør kommune. Kombinationen af Idrætslinjen på hendes skole og et godt talentmiljø i golfklubben, er med til at skabe mulighederne for at unge piger - og i det her tilfælde Olivia - kan komme op og spille på rigtig højt niveau, begrunder landstræner Anders Danielsen Olivia’s udtagelse til EM-landsholdet.  - Vi har mange dygtige piger, der kunne være blevet en del af dette hold, så alle 6 spillere har skullet vise højt niveau for at blive udtaget, uddyber landstræneren.

Spillet golf siden hun var 7 år

Olivia har spillet golf i Helsingør Golf Club siden hun var 7 år. Først på Par 3-banen i det trygge og legende univers, som klubbens juniortræner Claus Foss har bygget op gennem mange år. Og de seneste tre år under Magnus Landstrøm, der er fast tilknyttet Helsingør Golf Club som træner for klubbens elitespillere og talenterne på HEA, Helsingør Talent & Elite.

- Jeg er naturligvis både glad og stolt over, at de mange timers træning og weekender med turnering-deltagelse bærer frugt, siger Olivia Grønborg. - Det bliver en kæmpe oplevelse at spille EM sammen med de andre piger og samtidig en god mulighed for mig for at prøve kræfter mod de allerbedste piger i Europa som led i min videre udvikling som golfspiller.

Et ungt og stærkt landshold

Landstræner Anders Danielsen beskriver sit samlede EM-hold som "et ungt og stærkt hold". Sidste år stillede Danmark op med et noget ældre og mere rutineret hold og endte samlet set på en 7. plads. Men eftersom spillerne højst må være 18 år, er der mange udskiftninger fra år til år på alle hold, og det kan derfor være svært at vurdere, hvad holdets chancer er i år. 

- Det er svært at spå om, siger Anders Danielsen, der samtidig understreger, at det at være med til et EM handler om meget andet end resultater. - EM giver os chancen for at kigge ud i Europa og sammenligne os med de bedste spillere fra andre lande. Derfor skal pigerne være i stand til at kigge ud over deres resultater, og ligeså meget bruge turneringen til at generere læring og motivation til brug for deres fortsatte udvikling. 

- Olivias udtagelse skulle meget gerne medføre en positiv afsmittende effekt for både hende og hendes klubkammerater og landsholds-kollegaer, som hun går og træner og spiller med i hverdagen.

Det samlede pigelandshold består af:

Olivia Grønborg, Helsingør Golf Club

Anne Normann, Rungsted Golfklub

Amalie Leth-Nissen, Hjortespring Golfklub

Cecilie Leth-Nissen: Hjortespring Golfklub

Alberte Thuesen, Mølleåens Golf Klub

Natacha Høst Husted, Smørum Golfklub