Handicapsystem på par 3 banen (for nye og juniorer, der ikke har hcp på stor bane).

Det kan være svært for alle nye at finde ud af, hvordan handicapsystemet fungerer.

Derfor har vi lavet denne vejledning.

Når man skal finde ud af, hvor mange ekstra slag spilleren har på banen, bruges en konverteringstabel (se nedenfor).

Du kan læse nedenfor, hvordan man udregner handicappet.

Gør følgende:

1) Find ud af, om du er en mand eller kvinde (indtil videre ikke så svært, vel?)

2) Find dit handicap i ”handicap-kolonnen” og aflæs derefter antal slag i ”slag-kolonnen”. Adam har f.eks. handicap 54 og får således 46 slag, mens Bodil har handicap 34 og får 29 salg.

Bemærk, at antallet af slag gælder for 18 huller! Derfor skal du nu dividere antallet af slag med 2. Det betyder, at Adam på 9 huller nu har 46:2 = 23 slag. Bodil har på 9 huller 29:2 = 14,5 slag (som rundes op til 15).

3) Nu skal slagene fordeles. Det er der mange, der synes er svært. Derfor har vi forsøgt at forklare det på to forskellige måder – den nemme og den lidt sværere…

På scorekortet kan man se hulnummer (1-9) og en nøgle ud for hvert hul (det kan også hedde hcp eller index). Nøglen fortæller noget om, hvor svært hullet er. Jo lavere nøgle, jo sværere hul.

Den nemme (men lidt mere tidskrævende):

Tag scorekortet og sæt en streg ud for hvert hul (som et ølregnskab), hvor du starter med nøgle 1 og går op til 9. Start forfra, indtil slagene er brugt op. (Adam skulle sætte 23 streger, og Bodil skulle sætte 15).

Hvis du har gjort det korrekt, skal Adam nu have 3 streger på hullerne med nøglerne 1-5 samt 2 streger på de resterende nøgler.

Bodil burde have 2 streger på hullerne med nøglerne 1-6, og 1 streg på de resterende nøgler.

Den lidt sværere (men hurtigere):

Adam har 23 slag, som skal fordeles. Vi dividerer derfor 23 med 9 huller, hvilket giver 2 komma et eller andet. Det betyder, at Adam har 2 slag på alle huller. 9 huller x 2 slag giver som bekendt 18. Derfor er der nu en rest på 5 slag (23-18). Disse sættes på hullerne med nøgle 1, 2, 3, 4 og 5.

Bodil har 15 slag, som skal fordeles. Vi dividerer 15 med 9 huller, hvilket giver 1 komma et eller andet. Det betyder, at Bodil har 1 slag på alle huller, så nu har vi brugt 9 af hendes slag. De resterende 6 slag (15-9) skal lægges ud på hullerne med nøgle 1, 2, 3, 4, 5 og 6.

Gav det mening?

Vi håber, at ovenstående forklaringer kan hjælpe lidt til forståelsen. Ellers er du velkommen til at tage fat i en fra nyspillerudvalget, så I kan gennemgå det sammen.

par 3 d h

par 3 d p

Med venlig hilsen


Nyspillerudvalget

daendenosv